X

Biztosan nem akarja megtudni
hogyan juthat készpénzhez
1 nap alatt?

 

Hitelinformációk

gyorskolcson

Amit a gyorskölcsön témakörében tudni kell

2015. május 26.

Amennyiben elgondolkodunk a gyorskölcsön lehetőségen, fontos tisztában lennünk a vele kapcsolatos tényekkel pro és kontra. A gyorskölcsön legnagyobb előnye, hogy azt adja meg számunkra, ami a legfontosabb: pénzt gyakorlatilag azonnal. Amennyiben sürgősen pénzre van szüksége és nincs ideje a hosszú ügyintézésre, hanem a lehető leghamarabb kézhez kell kapni az összeget: akkor jöhet szóba a gyorskölcsön. A gyorskölcsön előnye, hogy jöhet bármilyen akadály, vagy váratlan kiadás, sürgős szükséglet, amire túl szűk a keret, a gyorskölcsönnel ki lehet bővíteni. A másik nagy előnye a gyorskölcsön lehetőségeknek, hogy mindezt kényelmesen, akár otthonról is el lehet intézni!

A gyorskölcsön lehetőségeknek – minden más hitelnek – vannak azonban feltételei. Ilyen például, hogy az igényelt összeg 30.000-500.000 Forint közötti lehet. Kritérium, hogy az igénylő nagykorú és magyar állampolgár legyen. A gyorskölcsön felvételéhez a jövedelemigazolás alapfeltétel, melyet az utolsó három havi folyószámla kivonattal kell igazolni. A felvétel létrejöttéhez elvárt minimum jövedelem 60.000 forint, ám ez helyenként változó, továbbá szükséges 30 napon belüli munkáltatói igazolás, illetve, hogy a munkaviszony minimum fél éve fent kell, hogy álljon.

Egyébként a BAR/KHR lista alapvetően kizáró ok, de passzív státusz esetén lehetséges kivétel. Általában a kisebb összegek felvételénél lehetőséget adhatnak. Fontos azt is szem előtt tartanim hogy az alapfeltételek mindenhol azonosak. Ám a minimum jövedelem vagy munkaviszony esetén lehetnek eltérések pénzintézettől függően, ezért ennek érdemes utána érdeklődni.
Egyébként elsősorban, a jövedelem szolgáltatja a fedezetet. De ez kisebb összeg felvételét teszi lehetővé, illetve a másik lehetőség, nagyobb összeg esetében, esetlegesen az autófedezet. Így akár nagyobb összeg felvételére is lehetősége nyílik.

Hogy miért éri meg? A gyorskölcsön egyik legnagyobb előnye, hogy többrétű. tehát az első, és legfontosabb, hogy minimális időtartamon belül megkapja az igényelt összeget, így nem kell heteket várakoznia. A második pedig, hogy szabad felhasználású, tehát nincs megkötve, hogy az ember mire költi a pénzét. Az sem elhanyagolható, hogy akár otthonról, kényelmesen is megigényelheti, nem kell várakoznia a bankokban. Emellett pedig természetesen válogathat a kínálatból mindenféle kötelezettség nélkül.

Tanácsok gyorskölcsön felvételhez

Először is, mint minden hitel esetében, a gyorskölcsön lehetőségek mérlegelésénél is fontos, hogy minden esetben körültekintően kell eljárnunk! Nem szabad csak azzal foglalkoznunk, hogy mennyire nagy szükségünk van a gyorskölcsön adta lehetőségekre, egy ilyen hitelt érdemes alaposan átgondolni. Továbbá lehetőség szerint több szolgáltatót hasonlítsunk össze, mielőtt eldöntjük, honnan vesszük fel a hitelt. Bár bankszámla nélkül is lehetséges a gyorskölcsön felvétele, de ez nem minden esetben tanácsolt, biztonsági okból, így érdemes ennek is körültekintően utánajárnunk. További hasznos tanács, hogy mindig nézzük meg a példákat a gyorskölcsön heti vagy havi törlesztő részleteiről. Ami pedig a kényelmet és az időtakarékosságot illeti: intézzük online gyorskölcsön igénylésünket otthonról, kényelmesen! Így nem csak időt, de pénzt is spórolhatunk, hiszen az online ügyintézéssel elkerülhetjük a hiteltanácsadásért és a banki ügyintézésért való kiadásokat.