X

Biztosan nem akarja megtudni
hogyan juthat készpénzhez
1 nap alatt?

 

Hitelinformációk

szemelyihitel

2015. május 26.

A személyi hitel, legfontosabb ismérve, hogy szabadon felhasználható, az-az a hitelösszeg bármire elkölthető. A személyi hitel esetében nincs ingatlan fedezet, ez esetben, mint hitelfelvevő csupán jövedelmedet mutatod fel, ami egyben a kölcsön egyedüli biztosítéka. Az átlagos futamidő 12-84 hónap és az igényelhető hitelösszeg általában 100.000-5.000.000 Ft között van. Ismerkedjünk meg közelebbről a személyi hitel konstrukciókban rejlő lehetőségekkel.

Sok esetben jelenthet ez a személyi hitel kézenfekvő megoldást problémáinkra. Fontos azonban szem előtt tartanunk néhány dolgot, mielőtt belevágunk! Tájékozódjunk, hogy jelenleg melyek a legjobb személyi hitel konstrukciók!

Amikor a

lehetősége felmerül, pár százezertől pár millió forintig érdemes számolni vele, elsősorban olyan esetekben, ha nem szeretnénk, vagy nem tudunk ingatlan, vagy más típusú fedezetet felajánlani. Ám a hitel visszafizetésére megfelelő jövedelemmel kell, hogy rendelkezzünk. Amennyiben egy jó hitel reményében hajlandóak vagyunk jövedelmünk a kölcsönt folyósító bankhoz utaltatni, akár az aktív számlahasználatot is vállaljuk, akkor erre számíthatunk:

Alacsony hitelösszeg és rövid futamidő esetén nem tolonganak a bankok értünk, méghozzá azért, mert az igazi üzletet számukra nem ez, nem mi jelentjük. Mindössze három pénzintézetet találunk, ahol lehetőség van egy évre 250.000 Ft kölcsönt felvenni és a hitel alapvetően változó kamatozású; ennek viszont csak akkor van jelentősége, ha egy évnél hosszabb időre vennénk fel a hitelt. Ugyan ilyen összeg esetén, hosszabb futamidővel már valamivel több bank ajánlatából válogathatunk.

Magasabb

esetén és közepes időtávtól viszont nagyban megváltozik a papírforma. Van bank amelynél már akár alacsonyabb jövedelem mellett elérhető a személyi hitel konstrukció, és már 3 hónapos munkaviszonnyal is beéri a bank.

Ennél is magasabb személyi hitel esetén pedig nem sok változást tapasztalhatunk, ám ötéves futamidőnél ebben az esetben viszont fontos szem előtt tartani, hogy amit csak lehet, online intézzünk, átutalással vagy bankkártyával fizessünk. Így tehát a megszokott banki szolgáltatásokról ezesetben le kell mondanunk, vagy nagyban megugranak a költségeink.

Aki a személyi hitel piacára téved, annak vannak már kifejezetten hitelkiváltásra felvehető konstrukciók is. Jellemzően folyószámlahitelt, áruhitelt, vagy hitelkártya tartózást érdemes összegezni és kiváltani a

nyújtotta lehetőségekkel, amivel szintén százezreket spórolhatunk.

A bankok ma már szem előtt tartják, hogy párszázezer vagy 1-2 millió forintért nem szívesen vállalnak be a hitelhez nyúlók jelzálogot az ingatlanunkra. Éppen ezért, ha megadott célokra költjük a pénzt, kaphatunk kedvezményeket. Majdnem olyan formán, mint hogy lakásfelújításra olcsóbban kapunk lakáshitelt, mint ha ugyanezt szabad felhasználású hitelből oldanánk meg.

Így hát azt mondhatjuk, a személyi hitel nagy előnye, hogy igen gyorsan a hozzájuthatunk a kívánt összeghez, a hiánytalan dokumentáció benyújtását követően pedig akár néhány órán belül a számlánkon lehet a pénz.