X

Biztosan nem akarja megtudni
hogyan juthat készpénzhez
1 nap alatt?

 

Hitelinformációk

adossagrendezohitel

Adósságrendező hitel, avagy hogyan szabaduljunk meg régi hiteleinktől?

2015. május 26.

Az

nem más, mint egy nagy dobás, mellyel egy csapásra megszabadulhat meg az ember több magas törlesztésű hitelétől. Sőt, jóval kedvezőbb feltételek mellett menne bele egy teljesen új hitelbe az ember, ami dupla haszon számunkra, hisz egyrészt megszabadulunk a magasabb adósságainktól, másrészt jóval kisebb terhelésnek leszünk kitéve a továbbiakban. Emellett pedig a továbbiakban csak egyetlen hitellel kell számolnunk, mely már önmagában is megkönnyebbülést jelenthet.

Az adósságrendező hitel hatalmas előny lehet a mindennapokban, hiszen éppúgy tud „alkalmazkodni”, mint bármilyen más hitel, ám alapesetben szintén meg kell felelni a szigorú követelményeknek, DE van megoldás. Gondoljunk csak bele egy olyan lehetőségbe, amelyben adósságrendező hitel lehetőséghez juthatunk úgy, hogy akár 50%- al tudjuk csökkenteni törlesztőnket. Hogy mégis hogyan lehetséges mindez?

A bankok is átértékelték és fejlesztették hiteltermékeiket, így azok minden körülmény és gazdasági helyzet között eladhatóvá válnak, ezáltal ma már garantáltan sokkal olcsóbb megoldással juthatunk

konstrukcióhoz, mint korábbi felvétel esetén.

Mikor lehet számunka aktuális az adósságrendező hitel?

Először is abban az esetben, ha azt látjuk, hogy már lehetetlen követni a hitel törlesztőrészlet folyamatos változásait, valamint, ha a jelenlegi törlesztőrészletünk már túl magas ahhoz, hogy biztonságosan tudjuk fizetni. Emellett akkor, ha a meglévő hitelünk mellett szüksége van plusz hitelre, illetve ha egyszerűen tudni szeretnénk, hogy van-e esetleg kedvezőbb hitellehetőség a piacon. Ha ezek közül úgy érezzük, hogy bármelyik is igaz lehet ránk, akkor érdemes az adósságrendező hitel témában tájékozódnunk, hiszen az adósságrendező hitel épp az ilyen helyzetek megoldására szolgál.

Mi is pontosan az - az adósságrendező hitel?

Az adósságrendező hitel egy olyan lehetőség, melyből a korábbi hiteleinket visszafizethetjük egy újabb, azonban jelentősen kedvezőbb feltételekkel rendelkező hitel felvételével. Így csökkennek a havi kiadásaik, illetve több hitel törlesztése helyett a továbbiakban csak egy hitel részleteire kell odafigyelnünk.

Hogy mik a feltételei az

konstrukcióknak?

Ma akár már sokkal kedvezőbb feltételek mellett juthatunk hitelhez, mint amikor a kiváltani kívánt hitelt felvettük, ám ennek is megvannak a maga feltételei, mint például: a hitelfelvevő betöltötte a 18. életévét, illetve az igényelhető hitelösszeg 1 millió – 100 millió Forint között mozog, valamint a hitel devizanem Forint, Svájci Frank, vagy Euró. Emellett passzív BAR esetén legalább 2 év passzivitás esetén lehetséges, illetve aktív BAR listás nem kaphat hitelt, kivéve ha be tud vonni tiszta adóst is. Fontos még, hogy az ez elmúlt 3 hónapban meglévő hitelünk törlesztőrészleteit határidőn belül fizetnünk kellett, illetve, hogy az adósságrendező hitel esetén az ingatlan értékének maximum 75-80%-át érheti el az igényelni kívánt hitelösszeg, DE pótfedezet esetén akár az ingatlan értékének 100%-a is felvehető hitelként

Egyéb hasznos tudnivalók az adósságrendező hitel témakörében:

Mit jelent a könnyített konstrukció adósságrendezés esetén?

Az

könnyített konstrukcióval nem jelent mást, mint egy olyan hitelt, ahol a futamidő első elején mi csak az általunk felvett hitel havi törlesztéseként csak kamatot fizetünk, és nem kezdjük el a tőke törlesztését. Ez a csak kamatfizetés nem jelent mást. mint alacsonyabb törlesztőrészletet, így a futamidő ezen részét könnyített időszaknak, illetve türelmi időnek hívják. Ezt korlátozottan kínálják a jelenlegi hitelszabályozás mellett a bankok, komoly jövedelemvizsgálat mellett. A könnyített időszak lejárata után kezdjük el a tőke törlesztését is, ekkor már kamatot és tőkét is törlesztünk. Eszerint a havi törlesztőrészletünk jelentősen nőni fog a könnyített időszakhoz képest.